Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Απόφαση «σταθμός» για τη διαθεσιμότητα των δημοσιών υπαλλήλων στην Ελλάδα


Νέα ταραχή στην κυβέρνηση βάζει μια ακόμη δικαστική απόφαση, αυτή τη φορά για τη διαθεσιμότητα στο δημόσιο τομέα. Την ημέρα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία θα τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι διοικητικού κλάδου, ΔΕ, με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης φαίνεται να έχει άλλη άποψη.
Σύμφωνα με το thrakitoday.com με προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου, οι 14 εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του δήμου Ξάνθης θα παραμείνουν στις θέσεις τους έως ότου εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει κατά του μέτρου της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας, στις 16 Ιανουαρίου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης Δημήτρης Γαλανόπουλος στο xanthipress.gr «πρόκειται για την πρώτη απόφαση πανελλαδικά που αποτελεί σημαντικό βήμα για τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας».
Η απόφαση αυτή, δημιουργεί ένα δεδικασμένο που αναμένεται να δυσκολέψει την κυβέρνηση στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου μέτρου, καθώς οι περισσότεροι εκ των υπαλλήλων που θα συμπεριληφθούν στις λίστες θα καταθέσουν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.
πηγή: http://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου