Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ: Καλωσήρθες Μεσαίωνα!


Με αισθήματα οργής και ναυτίας παρακολουθεί ο ελληνικός λαός τα όσα λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ώρες στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Αυτήν την ώρα μπροστά από την πύλη της ΕΡΤ παραένουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, τα προεδρεία της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, που ζητούν να τους επιτραπεί να είναι παρόντες στις ενέργειες της αστυνομίας, εκπρόσωποι σωματείων, εργαζόμενοι της ΕΡΤ, δημοσιογράφοι από όλα τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ και νομικοί. Πλήθος κόσμου βρίσκεται συγκεντρωμένο προς την πλατεία της Αγίας Παρασκευής, ενώ η κυκλοφορία στο ύψος της πλατείας και μέχρι την ΕΡΤ, στο ρεύμα ανόδου, έχει διακοπεί.


Εντός του κτηρίου παραμένουν τέσσερις συνάδελφοι, ενώ οκτώ διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται παρατεταμένες περιμετρικά του κτηρίου.

Με το πρόσχημα της εκκένωσης του Ραδιομεγάρου προκειμένου να παραδοθεί στο νόμιμο ιδιοκτήτη του (ο οποίος κατά την κυβέρνηση δεν είναι ο Έλληνας πολίτης!) διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλλαν το πρωί στις 4:20, από την πλαϊνή είσοδο της οδού Δημητσάνας. Όπως έγινε γνωστό από εισαγγελικές πηγές, η εντολή είχε δοθεί τα μεσάνυχτα από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Παρά την εντολή του εισαγγελέα για διωρία μίας ώρας προκειμένου να εκκενωθεί το κτήριο, ζήτησαν άμεση αποχώρηση των εργαζομένων και άρχισαν να διατρέχουν τους διαδρόμους της ΕΡΤ, ενώ έξω από το κτήριο προχώρησαν στη ρίψη δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσουν τον κόσμο που είχε αρχίσει ήδη να συγκεντρώνεται.

Άμεσα προχώρησαν και στην προσαγωγή τεσσάρων συναδέλφων, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης και ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων Ν. Τσιμπίδας, οι οποίοι τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι εφόσον η όλη διαδικασία δεν ήταν στα πλαίσια του αυτόφωρου.

Την ίδια ώρα εντός κτηρίου άρχισε να γίνεται παρουσία του εισαγγελέα καταγραφή εξοπλισμού και βιντεοσκόπηση των χώρων.

Τα προεδρεία ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, ζήτησαν να τους επιτραπεί να είναι παρόντες στην καταμέτρηση, αλλά δεν δόθηκε ποτέ σχετική άδεια.
«Δεν είναι δυνατόν να γίνεται η καταγραφή μόνο από αστυνομικούς. Αν καταστραφούν μηχανήματα θα είναι ο κ. Δένδιας υπεύθυνος», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης.

Λίγο αργότερ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωνσταντοπούλου μετέφερε επίσης τη διαπίστωση του παριστάμενου εισαγγελέα κ. Γκύζη, ο οποίος είπε ότι βάσει και βιντεοσκόπησης που έγινε, δεν προκύπτει φθορά εντός του χώρου και για αυτόν τον λόγο δεν διέταξε αυτόφωρη διαδικασία, ενώ ο ίδιος δήλωσε άγνοια για την προσαγωγή των τεσσάρων εργαζομένων της ΕΡΤ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όμως μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι αρνήθηκε ότι υπάρχει τέτοια διαπίστωση ότι όλα είναι εν τάξει και ότι αυτό είναι κάτι που θα γίνει εντός των ημερών. Μάλιστα περιέγραψε ως έναν από τους λόγους για την επέμβαση της αστυνομίας την περαιτέρω απαξίωση των μηχανημάτων!

Όταν δε ρωτήθηκε από βουλευτή για ποια αποκατάσταση της νομιμότητας μιλά όταν δεν υπάρχει καν σε ισχυ η περίφημη ΠΝΠ που έληξε στις 18/10, απάντησε πως υπάρχει επικύρωση από το ΣτΕ!

Γι' αυτό η ώρα είναι πιο κρίσιμη από ποτέ. Εργαζόμενοι της ΕΡΤ και συνδικαλιστές καλούμε τον κόσμο να μεταβεί στο Ραδιομέγαρο για να δηλώσει τη συμπαράστασή του και να διαμαρτυρηθεί για αυτή τη συνεχιζόμενη εκτροπή της νομιμότητας και την κατάλυση της Δημοκρατίας. Ολοι στις 16:00 έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου