Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

«Όχι» από 10 επιστημονικούς φορείς στην ένταξη στον ΕΟΠΥΥ

Την πλήρη αντίθεσή τους στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις και στην ένταξη των Ταμείων τους στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), εξέφρασαν δέκα επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς.

Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τους προέδρους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, καθώς και με τους αρμόδιους υπουργούς, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Γιάννη Βρούτση.


Μάλιστα, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, υπό την προεδρία του Γιάννη Αδαμόπουλου και με τη συμμετοχή εννέα ακόμη εκπροσώπων επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης στους επίμαχους κλάδους, ενόψει και των φημολογούμενων φορολογικών μέτρων και των ρυθμίσεων που άπτονται του κλάδου της κοινωνικής ασφάλισης.

Οι φορείς κάνουν λόγο για ρυθμίσεις που «εξοντώνουν τον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών, αγνοώντας τη δυσμενή οικονομική κατάσταση ιδίως των νέων ανθρώπων, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε βασικές επαγγελματικές και βιοτικές τους ανάγκες».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αρνούνται να συναινέσουν στην προώθηση ρυθμίσεων «κοινωνικά ανάλγητων και άδικων, αλλά και άκρως παράλογων που καταλήγουν να πλήττουν στον πυρήνα τους και κατά τρόπο κατάφωρο συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των Ελλήνων φορολογούμενων».

Οι δέκα φορείς συντόνισαν τις ενέργειές τους για κοινή δράση προκειμένου να αποτραπούν: α) αφενός μεν η επιχειρούμενη (με τη σχεδιαζόμενη ένταξη των Ταμείων τους στον ΕΟΠΥΥ) «η φαλκίδευση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των μελών τους και η υφαρπαγή των αποθεματικών των ταμείων τους προς όφελος της στήριξης άλλων προβληματικών ταμείων και κλάδων υγείας» και β) αφετέρου η υιοθέτηση φορολογικών ρυθμίσεων «εξοντωτικών, βραχυπρόθεσμης και κοντόφθαλμης λογικής, οι οποίες -κατά πλήρη βεβαιότητα- αναμένεται να οδηγήσουν σε αφανισμό του κλάδου των ελεύθερων επαγγελματιών, στην οικονομική τους εξαθλίωση και, εντέλει, στην επίταση των αντιαναπτυξιακών αδιεξόδων της χώρας».

Νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη, Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012. 


πηγή: http://www.defencenet.gr

Για καθημερινή ενημέρωση με τα νέα άρθρα του ιστολογίου, δώστε email:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου