Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

ΕΜΔΥΔΑΣ Μαγνησίας: Συμμετοχή στην Γενική Απεργία της 18-10-2012Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 
ΕΝΩΣΗ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ
e-mail: emdydas.magnesia@gmail.com URL:  http://emdydas-magnesia.blogspot.gr


ΒΟΛΟΣ   15-10-2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ  ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
ΤΗΝ  ΠΕΜΠΤΗ  18/10/2012

Διαπιστώνοντας ότι :

Η Κυβερνητική πολιτική συνεχίζει και διευρύνει την επίθεσή της στο σύνολο των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα στους Διπλωματούχους Μηχανικούς του Δημοσίου. Μετά από τα εξοντωτικά μέτρα των μνημονίων που έχουμε ήδη υποστεί τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια που συνοπτικά περιλαμβάνουν :

 • Την δραματική απώλεια των αποδοχών μας που ξεπερνάει το 40%, τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις Φορέων του Δημοσίου και τις απολύσεις μέσω εφεδρείας και προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.
 • Τις διευρυνόμενες ιδιωτικοποιήσεις που οδηγούν στην διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών.
 • Την φορολογική λεηλασία των μισθωτών και συνταξιούχων και τα αναρίθμητα χαράτσια.
 • Τις περικοπές συντάξεων (κύριες και επικουρικές) και του εφάπαξ.
 • Την πλήρη υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής και υγειονομικής περίθαλψης και τις νέες επιβαρύνσεις που υποχρεώνονται οι ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων για την κάλυψη του ύψιστου αγαθού της υγείας.
 • Την νέα μεγάλη ληστεία των αποθεματικών των Ταμείων και την  σωρεία επιπρόσθετων ρυθμίσεων που τα οδηγεί στην πλήρη κατάρρευση.  

Η Κυβέρνηση προετοιμάζει να φέρει προς ψήφιση ένα νέο πακέτο μέτρων που θα εξοντώσει μισθωτούς και συνταξιούχους, λεηλατώντας ότι τους έχει απομείνει, διευρύνοντας την  ύφεση για έκτο χρόνο, συμπαρασύροντας συνεπώς στην φτώχεια και εξαθλίωση και όλα τα    μικρομεσαία στρώματα ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρηματιών και διαλύοντας την πραγματική οικονομία της χώρας.

Το νέο πακέτο μέτρων περιλαμβάνει :

 • Περικοπή των δώρων και του επιδόματος άδειας, αυτού βέβαια που έχει απομείνει.
 • Νέες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα πλήξουν κυρίως τα μικρά εναπομείναντα εισοδήματά μας με των περιορισμό των φορολογικών κλιμακίων και τα νέα χαράτσια.
 • Νέες περικοπές σε συντάξεις και εφάπαξ.
 • Δραματικές περικοπές στην υγειονομική περίθαλψη, συνεχιζόμενη κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων και κατάρρευσή τους. Με ιδιαίτερη ένταση των παραπάνω σ΄ ότι αφορά στο ΤΣΜΕΔΕ για το οποίο η Τράπεζα της Ελλάδος συνεχίζει την κλοπή των αποθεματικών του και πέρα από το PSI, που φθάνει σήμερα στο 70% των αρχικών του αποθεματικών. Επιπρόσθετα οι δραματικές αυξήσεις του "μεσοπρόθεσμου " στις εισφορές (κυρίως των Ελ. Επαγγελματιών), η προσπάθεια ένταξης με δικτατορικό τρόπο του Κλάδου Υγείας στον ΕΟΠΥΥ και άλλες ρυθμίσεις οδηγούν το υγιές Ταμείο μας στην πλήρη διάλυση.
 • Παραπέρα διάλυση των Δημόσιων Υπηρεσιών, μέσα από την ψευδεπίγραφη αξιολόγηση δομών και προσωπικού, που έχει σαν μοναδικό στόχο την μείωση των υπηρεσιακών δομών σε ποσοστό 45% και τις απολύσεις προσωπικού.
 • Ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου. 
          Για όλους τους παραπάνω λόγους δεν έχουμε άλλο τρόπο να αντιμετωπίσουμε αυτή την ανάλγητη και βαθιά ταξική πολιτική, παρά το δρόμο του αγώνα μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους με στόχο να την ανατρέψουμε.ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο   Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΡΑΦΑΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ                                       ΜΑΡΑΓΚΟΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου