Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΤΕΕ Μαγνησίας: Να εξαιρεθεί η ένταση του ΕΤΑΑ - ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΥΥ

Την εξαίρεση της ένταξης του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΥΥ, ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας, με έγγραφό του προς τον πρόεδρος του Κεντρικού ΤΕΕ Χρήστο Σπίρτζη, με αφορμή τη συζήτηση των τελευταίων ημερών αναφορικά με την ένταξη του Ταμείου ελευθέρων επαγγελματιών στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.
«Μετά την κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων θέλουν να υφαρπάξουν ότι απέμεινε από τους υγιείς κλάδους υγείας ταμείων όπως των γιατρών, των μηχανικών, των δικηγόρων και άλλων εντάσσοντάς μας στον ΕΟΠΥΥ, τη στιγμή που δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ ως χρηματοδότηση από το κράτος», επισημαίνει στο έγγραφό του το ΤΕΕ, τη στιγμή που από το κούρεμα των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ απωλέστηκαν εκατομμύρια Ευρώ.



Γνωρίζουμε άλλωστε ότι το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ είναι τεράστιο λόγω της ανεπαρκούς, χρηματοδότησής του, αλλά και λόγω της κατάρρευσης των εσόδων των ταμείων που συμμετέχουν.

«Στην παρούσα συγκυρία το ταμείο μας δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αντιθέτως απαλύνει τις δυσκολίες και στέκεται στο πλευρό των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων του, ενώ δεν επιδοτείται από το κράτος. Αντιθέτως, δεν του έχει καταβληθεί ποσό μεγαλύτερο του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, το οποίο αποτελεί υποχρέωση του κράτους προς τους τομείς του ΕΤΑΑ, λόγω της συμμέτοχής του στην ασφάλιση των νέων ασφαλισμένων, δηλαδή αποτελεί ασφαλιστική εισφορά», τονίζει το ΤΕΕ Μαγνησίας, που καταλήγει ότι το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ είναι τεράστιο λόγω της ανεπαρκούς, χρηματοδότησής του, αλλά και λόγω της κατάρρευσης των εσόδων των ταμείων που συμμετέχουν.


πηγή: http://www.magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου