Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ Στο ΣτΕ προσφεύγουν τραπεζοϋπάλληλοι, μηχανικοί, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων Ελλάδας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων και οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι του κράτος, ζητώντας την μη υπαγωγή τους στον ΕΟΠΥΥ.


Ειδικότερα, οι φορείς ζητούν να ακυρωθεί η άρνηση της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής (ΕΑΑ) να εκδώσει την προβλεπόμενη αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας των Tαμείων τους, όπως και η άρνηση του υπουργού Εργασίας να εκδώσει τη σχετική απόφαση.
Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι έχει παρέλθει το εύλογο διάστημα εντός του οποίου ο αρμόδιος υπουργός έπρεπε να είχε διαβιβάσει τη μελέτη στην ΕΑΑ και η Αρχή όφειλε να είχε εκδώσει τη σύμφωνη γνώμη της, αλλά έπρεπε ήδη να έχει εκδοθεί και η σχετική εγκριτική υπουργική απόφαση.
Και όλα αυτά προκειμένου –σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία– τα Ταμεία τους να μπορούν να μετατραπούν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και έτσι να μην υπαχθούν στον ΕΟΠΥΥ.
Μάλιστα, σημειώνουν ότι από την αναλογιστική μελέτη προκύπτει η βιωσιμότητα των Ταμείων τους έως και 40 έτη.
Τέλος, ζητούν να εκδοθεί επί των αιτημάτων τους σχετική προσωρινή διαταγή από τον πρόεδρο του Α' Τμήματος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Νικ. Σακελλαρίου, ενώ ήδη προσδιορίστηκε για της 4 Μαρτίου 2013 η εκδίκαση των προσφυγών τους στην αυξημένη 7μελή σύνθεση του ίδιου Τμήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου