Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Π.Ο. ΕMΔΥΔΑΣ: Συνέχιση των κινητοποιήσεων τον Δεκέμβριο 2012 (εξώδικη γνωστοποίηση)


Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583    fax: 210-82.59.410    e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr


ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΡΟΣ
1.     Υπουργό  Οικονομικών (κοινοποιούμενη και στα εποπτευόμενα ΝΠΔΔ και Οργανισμούς ).
2.     Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (κοινοποιούμενη και στις Περιφέρειες,  στα εποπτευόμενα ΝΠΔΔ και ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού. )
3.     Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας (κοινοποιούμενη και στα εποπτευόμενα ΝΠΔΔ και Οργανισμούς ).


ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ  και στους παρακάτω Υπουργούς καθώς και στα ΝΠΔΔ και
Οργανισμούς ευθύνης τους.

1.        Υπουργείο Εξωτερικών.
2.        Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
3.        Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.
4.        Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
5.        Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
6.        Υπουργείο Παιδείας, και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
7.        Υπουργείο Υγείας.
8.        Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
9.        Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
10   Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
11.  Υπουργείο  Τουρισμού.
12.   Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.)
13.  Κεντρική Ένωση Δήμων  Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.)***

Σε συνέχεια των από 11-01-2012 και 27-01-2012 εξωδίκων μας με τα οποία σας γνωστοποιούμε τις θέσεις μας και το σύνολο των αιτημάτων μας, την απόφαση του 14ου Τακτικού μας Συνεδρίου και την απόφαση του Δ.Σ. στις 28-09-2012  διαπιστώνεται ότι :
Η Κυβερνητική πολιτική συνεχίζει και διευρύνει την επίθεσή της στο σύνολο των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα στους Διπλ. Μηχανικούς του Δημοσίου. Μετά από τα εξοντωτικά μέτρα των μνημονίων που έχουμε ήδη υποστεί τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια που συνοπτικά περιλαμβάνουν :

·                    Την δραματική απώλεια των αποδοχών μας που ξεπερνάει το 40%, τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις Φορέων του Δημοσίου και τις απολύσεις μέσω εφεδρείας και προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.
·                    Τις διευρυνόμενες ιδιωτικοποιήσεις που οδηγούν στην διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών.
·                    Την φορολογική λεηλασία των μισθωτών και συνταξιούχων και τα αναρίθμητα χαράτσια.
·                    Τις περικοπές συντάξεων (κύριες και επικουρικές) και του εφάπαξ.
·                    Την πλήρη υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής και υγειονομικής περίθαλψης και τις νέες επιβαρύνσεις που υποχρεώνονται οι ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων για την κάλυψη του ύψιστου αγαθού της υγείας.
·                    Την νέα μεγάλη ληστεία των αποθεματικών των Ταμείων και την  σωρεία επιπρόσθετων ρυθμίσεων που τα οδηγεί στην πλήρη κατάρρευση.  

Η Κυβέρνηση με το νέο "μεσοπρόθεσμο", Ν.4093/2012 και τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που ακολούθησαν, που ψήφισε με τις γνωστές διαδικασίες, έφερε  ένα νέο πακέτο μέτρων που εξοντώνει μισθωτούς και συνταξιούχους, λεηλατώντας ότι τους έχει απομείνει, διευρύνοντας την  ύφεση για έκτο χρόνο, συμπαρασύροντας συνεπώς στην φτώχεια και εξαθλίωση και όλα τα    μικρομεσαία στρώματα ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρηματιών διαλύοντας την πραγματική οικονομία της χώρας.
Το νέο πακέτο μέτρων περιλαμβάνει :

·                    Περικοπή των δώρων και του επιδόματος άδειας, αυτού βέβαια που έχει απομείνει.
·                    Νέες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα πλήξουν κυρίως τα μικρά εναπομείναντα εισοδήματά μας με των περιορισμό των φορολογικών κλιμακίων και τα νέα χαράτσια.
·                    Νέες δραματικές περικοπές σε συντάξεις και εφάπαξ.
·                    Δραματικές περικοπές στην υγειονομική περίθαλψη και νέα κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων και κατάρρευσή τους. Με ιδιαίτερη ένταση των παραπάνω σ΄ ότι αφορά στο ΤΣΜΕΔΕ για το οποίο ήδη η Τράπεζα της Ελλάδος συνεχίζει την κλοπή των αποθεματικών του και πέρα από το PSI, που φθάνει σήμερα στο 70% των αρχικών του αποθεματικών, ενώ επίκειται και νέα απώλεια με την συμφωνημένη επαναγορά ομολόγων.  Επιπρόσθετα οι δραματικές αυξήσεις του προηγούμενου "μεσοπρόθεσμου " στις εισφορές (κυρίως των Ελ. Επαγγελματιών), η ένταξη με δικτατορικό τρόπο του Κλάδου Υγείας στον ΕΟΠΥΥ και άλλες ρυθμίσεις οδηγούν το υγιές Ταμείο μας στην πλήρη διάλυση.
·                    Παραπέρα διάλυση των Δημόσιων Υπηρεσιών, μέσα από την ψευδεπίγραφη αξιολόγηση δομών και προσωπικού, που έχει σαν μοναδικό στόχο την μείωση των υπηρεσιακών δομών σε ποσοστό πλέον του 50% και τις απολύσεις προσωπικού.
·                    Ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους δεν έχουμε άλλο τρόπο να αντιμετωπίσουμε αυτή την ανάλγητη και βαθιά ταξική  πολιτική, παρά το δρόμο του αγώνα μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους με στόχο να την ανατρέψουμε και αποφασίσαμε τα παρακάτω :

1.                 Συμμετοχή μας σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση που θα αποφασιστεί από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
2.                 Προκήρυξη  Πανελλαδικών απεργιών ή στάσεων εργασίας που θα αποφασιστούν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες από την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για το διάστημα από 1/12/2012 μέχρι 31/12/2012.
3.                 Συντονισμό της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ με Ομοσπονδίες του Δημοσίου, Α΄ βάθμια  Σωματεία, κλπ. για την δημιουργία ευρύτερου μετώπου αντίστασης και αποτροπής των μέτρων και ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής.
Σ΄ αυτή την κατεύθυνση θα συμμετέχουμε σε όποιες απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιηθούν στο επόμενο διάστημα καθώς και στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας.
Επιπρόσθετα ως Μηχανικοί βρισκόμαστε σε αντίστοιχη προσπάθεια ενότητας στην δράση, με το ΤΕΕ και όλους τους Φορείς των Μηχανικών, για κινητοποιήσεις που θα  αποφασιστούν από 1/12/2012 μέχρι 31/12/2012, με παντεχνικές  συγκεντρώσεις και αποχή όλων των Μηχανικών από επιτροπές, Συμβούλια και εκπροσωπήσεις.
4.                 Παράλληλα επισημαίνουμε ότι για το διάστημα από 1/12/2012  μέχρι και
31/12/2012,  οι Α΄ βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ μπορούν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τους και απλή ανακοίνωση στην περιοχή ευθύνης τους, να πραγματοποιήσουν επιπλέον στάσεις εργασίας και απεργίες εάν κρίνουν σκόπιμο προκειμένου να αποτρέψουν κρίσιμες ή επαναληπτικές δημοπρασίες ή να αποκλείσουν  τη  λειτουργία Πολεοδομικών Γραφείων, Επιτροπών, Συμβουλίων Δημοσίων Έργων  κλπ.  


                                                                                                          Αθήνα,  30-11-2012


Για το Διοικητικό Συμβούλιο της   Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου