Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ: Επείγουσα, σημαντική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!!!

 Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
                                                                                                             
                                                                                       Αθήνα, 9-9-2013  
Αρ. Πρωτ.: 6617 

                                                            Προς :      Α΄ βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ

                                                            Κοιν :       (ως πίνακας αποδεκτών)   
                                          
                                                         
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

          Την Παρασκευή 6-9-2013, συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή το μεγάλο συλλαλητήριο των συνδικάτων το Σάββατο 7-9-2013.
          Στην κοινή συνεδρίαση με το Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη νέα σκληρή επίθεση του μνημονικού μπλοκ (Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ) στο Δημόσιο,  στους Δημοσίους υπαλλήλους, στα κοινωνικά αγαθά και την κοινωνία ολόκληρη.

Οι διαθεσιμότητες – απολύσεις - προσχηματικές αξιολογήσεις που θα μετατραπούν σε εργαλεία απολύσεων, οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών, οι δραματικές μειώσεις των δομών (οργανικές θέσεις) κατά 50% ως μέσος όρος σε όλο το Δημόσιο, οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου της χώρας, η διάλυση των ασφαλιστικών Ταμείων και του κοινωνικού κράτους, αποτελούν το νέο κύμα βαρβαρότητας της Κυβερνητικής πολιτικής, που καταστρέφει τη χώρα και εξαθλιώνει το λαό.
          Η απόφαση του Δ.Σ. για το τι κάνουμε το επόμενο διάστημα, καταγράφει ότι   έφθασε η ώρα οι εργαζόμενοι συνολικά και η συντριπτική πλειοψηφία της   Ελληνικής κοινωνίας να δώσουν τη μάχη της ανατροπής αυτής της πολιτικής και των κυβερνήσεων που την στηρίζουν. Να διαγράψουν ένα χρέος που δεν τους ανήκει, σε μια ΕΕ που δεν εκπροσωπεί τους πολίτες της αλλά τις πολυεθνικές και τις τράπεζες. Πιο συγκεκριμένα αποφασίσαμε:
1.   Όλες οι Α΄βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2013, ή όπου αυτό δεν είναι εφικτό, να γίνουν περιοδείες και συγκεντρώσεις  σ΄ όλους τους χώρους εργασίας των Μηχανικών.
2.       Συμμετοχή στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία που ήδη έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για 18 και 19/9/2013 στην οποία να επιδιωχθεί η μαζική συμμετοχή των Μηχανικών στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια που θα οργανωθούν αυτό το διήμερο.
3.       Για το διάστημα από 16 έως 28 Σεπτεμβρίου και στα πλαίσια της αγωνιστικής κινητικότητας όλων των συνδικάτων, απόσυρση όλων των εκπροσωπήσεων από  Συμβούλια και Επιτροπές σε Κεντρικό και Περιφερειακό επίπεδο, καλώντας παράλληλα  και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας να αποφασίσει αντίστοιχη δράση.
4.       Από τις 23 Σεπτέμβρη 2013, κλιμακώνουμε με την απόφαση να πραγματοποιηθούν  πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες στο βαθμό που : 

α. Οι Γενικές Συνελεύσεις και οι περιοδείες καταγράψουν ότι ο Κλάδος έχει τη διάθεση της κλιμάκωσης του αγώνα όπως αποτυπώνεται  στην απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
β. Η συμμετοχή των συναδέλφων στην 48ωρη Πανελλαδική απεργία και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν να μας δώσει θετικά μηνύματα εντατικοποίησης και κλιμάκωσης του αγώνα.
γ. Προχωρήσουν παράλληλα σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις και άλλες μεγάλες Ομοσπονδίες και πιθανόν η ΑΔΕΔΥ (η ίδια αναφέρεται σε  κλιμάκωση μετά την 48ωρη απεργία), ώστε ο αγώνας να έχει προοπτική νίκης.

Συνάδελφοι,
Τα 4 χρόνια διάλυσης της χώρας και φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας είναι ήδη πάρα πολλά. Έχει φτάσει η ώρα να πούμε  φτάνει πια στην αναξιοπρέπεια και στην εξαθλίωσή μας. Να δώσουμε την μεγάλη μάχη της ανατροπής αυτής της καταστροφικής πορείας. Το οφείλουμε στην περηφάνια αυτού του λαού που συντρίβεται, στις ζωές που μας κλέβουν, στις επόμενες γενιές που με την ανοχή και την παθητική μας στάση καταδικάζουμε.

Να τους αξιολογήσουμε πρώτα εμείς και να τους απολύσουμε.
Είναι η ώρα που δεν μετριέται μόνο η στάση
συνδικάτων,  συλλογικών Φορέων και συνδικαλιστών αλλά
και ο κάθε εργαζόμενος και πολίτης αυτής της χώρας, με τη συνείδησή του.

Καλό Αγώνα ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου