Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την Εργατική Πρωτομαγιά του 2013


 Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
                                                                                                                                                                                                                                                                  Αθήνα,  26 / 4 / 2013
Αρ. Πρωτ. : 6574                                                 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για την Εργατική Πρωτομαγιά του 2013

Συνάδελφοι,
            Η φετινή Πρωτομαγιά κατά την οποία συμπληρώνεται η πρώτη μνημονιακή τριετία  βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας μας στην δυσμενέστερη θέση που έχουν βρεθεί τον τελευταίο αιώνα.
            Η χώρα, στα ασφυκτικά δεσμά του ΔΝΤ και της ΕΕ, καθώς και την συνεχή πίεση των κερδοσκοπικών αγορών, με την συγκυβέρνηση της ντόπιας Τρόϊκας πλήρως παραδομένη στα αδηφάγα συμφέροντά τους, συντρίβει με τις πολιτικές της επιλογές μέσω των διαδοχικών "μνημονίων", κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό και οικονομικό δικαίωμα για τους εργαζόμενους, καταργώντας οριστικά κατακτήσεις δεκαετιών που κερδήθηκαν με αγώνες.
Σε μεγάλο βαθμό έχει διαμορφωθεί το τοπίο της νέας κοινωνίας που οικοδομείται από τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες καπιταλιστικές δυνάμεις εδώ τρία χρόνια. Υπάρχει ραγδαία μετατόπιση προς τη φτωχοποίηση ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων, ενώ ολοένα και περισσότεροι καταλήγουν στον καιάδα, πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας. Ταυτόχρονα, είναι σε πλήρη εξέλιξη η εφαρμογή του σχεδίου κατασυκοφάντησης και δραστικής συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα, απαξίωσης των δομών της δημόσιας παιδείας της έρευνας, της υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας, του πολιτισμού. Η στοιχειώδης κάλυψη των αναγκών δεν είναι δυνατή, με αποτέλεσμα να ενισχύονται πρακτικές αναζήτησης ατομικών λύσεων, αλλά και φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας, βίας κ.λπ.
            Κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, που οδηγούν στην εξαθλίωση το σύνολο των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας για πάρα πολλά χρόνια με την μεγαλύτερη ύφεση και ανεργία, τις απολύσεις κ.λ.π.  ένας δρόμος μόνο υπάρχει :

                Αγώνας και αντίσταση μαζική όλων των εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της συγκυβέρνησης που την υπηρετεί.
           

1η Μάη απεργούμε και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις
που οργανώνουν τα συνδικάτα Πανελλαδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου