Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Δ.Σ. ΕΜΔΥΔΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ




Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 
ΕΝΩΣΗ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ
e-mail: emdydas.magnesia@gmail.com URL:  http://emdydas-magnesia.blogspot.gr

ΒΟΛΟΣ   15-5-2013
ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Δ.Σ. ΕΜΔΥΔΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 
ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Στο πλαίσιο των επιθέσεων που δέχεται η κοινωνία και οι εργαζόμενοι σε όλους τους Τομείς από τις «Ελληνικές» Κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, ήρθε η ώρα της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της. Αρχικός στόχος ήταν η τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το σχέδιο «Καλλικράτης» μετά την καθολική αποτυχία (κατά γενική ομολογία) που είχε και έχει στην τοπική αυτοδιοίκηση αποτέλεσε οδηγό για την δημιουργία του σχεδίου «Αθηνά» το οποίο είναι σε εξέλιξη και πλήττει την Ελληνική Δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εν συνεχεία, σχεδόν ταυτόχρονα αυτή τη φορά, ήρθε η ώρα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων με παράλληλη κατάργηση άλλων, η μείωση της οργανικότητας, ο υποβιβασμός των υφιστάμενων σχολικών μονάδων, η αύξηση του αριθμού μαθητών ανά σχολική αίθουσα, η συνεχής μείωση των δαπανών για την παιδεία, η υπάρχουσα κατάσταση των σχολικών μονάδων και η μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού αποτελούν τους βασικούς λόγους για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.


Η απάντηση της Ελληνικής Κυβέρνησης στην ενδεχόμενη αντίδραση του κλάδου των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ αυτών, πριν ακόμα προκηρύξουν την οποιαδήποτε κινητοποίηση. Προκειμένου όπως λέει η κυβέρνηση δια στόματος Πρωθυπουργού, να προστατεύσει τους μαθητές.

Βέβαια οι μαθητές και οι νέοι πρέπει να προστατευτούν σε αυτό το στάδιο, ώστε να δώσουν τις εξετάσεις τους για την είσοδό τους στα ελληνικά πανεπιστήμια, ώστε η χώρα να αποκτήσει άνεργους με πτυχίο. 

Ποια η μέριμνα της Ελληνικής Κυβέρνησης στην επαγγελματική αποκατάσταση των νέων, πτυχιούχων και μη;

Ποια είναι τα αποτελέσματα του προκηρυχθέντος «πολέμου» από την κυβέρνηση κατά της ανεργίας;

Διευκρινίζουμε εδώ ότι σαφώς οι μαθητές όπως και οποιοδήποτε άλλο κομμάτι της κοινωνίας, ΔΕΝ πρέπει να γίνεται το μήλον της έριδος μεταξύ συνδικαλισμού και κυβέρνησης, αλλά ταυτόχρονα όμως η κοινωνία έχει δικαίωμα να αντιδρά, ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα στην απεργία και τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται στο σύνολό τους και όχι να προβάλλονται αποσπασματικά και από την οπτική γωνία που βολεύει την εκάστοτε κυβέρνηση. 

Το δικαίωμα στην απεργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα του εργαζομένου. Τα τελευταία χρόνια οι «Ελληνικές» Κυβερνήσεις το έχουν δαιμονοποιήσει παράλληλα με τα όποια εναπομείναντα δικαιώματα του εργαζόμενου και τα προβάλλουν μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ως πηγή των όσων κακών συμβαίνουν στο τόπο.

Μετά τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, και τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς ήρθε η ώρα για την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Με μια μικρή πρωτοτυπία (ενδεχομένως παγκόσμια): Επιστράτευση προληπτικά! Πριν ακόμα αποφασιστεί ο τρόπος κινητοποίησης.

Η «Ελληνική» Κυβέρνηση έδωσε για ακόμα μια φορά μαθήματα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», στο όνομα της οποίας έχει καταλύσει την πλειονότητα των δικαιωμάτων των εργαζομένων και πολιτών. 

Στα πλαίσια των ανωτέρω, oι Μηχανικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι του Νομού Μαγνησίας, καταγγέλλουμε την στάση της Κυβέρνησης στον αγώνα των συναδέλφων καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συναδέλφων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουμε στις όποιες κινητοποιήσεις προκηρυχθούν από την Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ και τις τριτοβάθμιες οργανώσεις που υπαγόμαστε. 

Σε τοπικό επίπεδο συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα κατά των επερχόμενων αλλαγών στις σχολικές μονάδες εκπαίδευσης της Μαγνησίας, οι οποίες συνίστανται στην μείωση της οργανικότητας και στον υποβιβασμό των σχολικών μονάδων της περιοχής μας και παίρνουμε μέρος στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί ύστερα από κάλεσμα της ΕΛΜΕ Μαγνησίας την Πέμπτη 16-5-2013 και ώρα 19.00 στο Βόλο (Πλατεία Ελευθερίας)

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η   Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΡΑΦΑΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ                                       ΕΤΜΕΚΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου