Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ: Ανακοίνωση σχετικα σχετικα με την κοινή, αγωνιστική και ενωτική δράση για την αντιμετώπιση των πολιτικών των μνημονίων και την ανατροπή τους

 Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
                                                                                                              
                                                                                   Αθήνα,  26/6/2013     
Αρ. Πρωτ.: 6593                     
                                                                  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη Δευτεροβάθμιων Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα με παρουσία και της ΑΔΕΔΥ μετά από πρωτοβουλία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
          Η συντριπτική πλειοψηφία όσων τοποθετήθηκαν, κατέγραψαν την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για το συντονισμό και την πραγματοποίηση κοινών αγωνιστικών κινητοποιήσεων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να μπει τέλος στην καταστροφή της χώρας και την πλήρη εξαθλίωση της Ελληνικής Κοινωνίας.
          Διαπιστώθηκε ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων πρέπει να πάρουν πλέον πολιτικά χαρακτηριστικά πλήρους ανατροπής, αυτής της βάρβαρης για το λαό πολιτικής και ταυτόχρονα ανατροπής της Κυβέρνησης που την εφαρμόζει.
Ταυτόχρονα αποφασίστηκαν :
·        Η έμπρακτη και με κάθε τρόπο στήριξή μας στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ που είναι και αγώνας όλων μας, ενάντια στις απολύσεις, στη διάλυση του Δημοσίου, στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την αντιδημοκρατική λειτουργία της Κυβέρνησης που με συνεχείς " πράξεις νομοθετικού περιεχομένου " διαγράφει θεσμούς και ζωές εργαζομένων.
·        Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί από μεγάλο αριθμό Ομοσπονδιών και Α΄βάθμιων Σωματείων, το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 στην Αθήνα (Πλατεία Καραϊσκάκη) στις 11.30, καλώντας τους Μηχανικούς της Αττικής να συμμετάσχουν μαζικά διατρανώνοντας το μεγάλο όχι στην συνεχιζόμενη και εντεινόμενη βαρβαρότητα.
·        Τέλος την πραγματοποίηση νέας κοινής σύσκεψης όπου με αποφάσεις των Δευτεροβάθμιων Ομοσπονδιών θα οριστικοποιηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα προκήρυξης πολιτικής απεργίας που θα κληθούν και οι ηγεσίες των τριτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ) να πάρουν θέση.


Η κοινή, αγωνιστική και ενωτική δράση για την αντιμετώπιση των πολιτικών των μνημονίων και την ανατροπή τους είναι πλέον ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου